השפעת משבר הקורונה על שירותי בריאות דיגיטליים

משבר הקורונה שינה את חיינו בכל היבט, ובתעשיית הבריאות לא פחות מאשר בתחומים אחרים. בתי החולים עמוסים בחולים, והמצב המאתגר מחייב אותנו למצוא דרכים חדשות לקבל טיפול רפואי.

שירותי בריאות דיגיטליים, כמו אפליקציות רפואיים ושירותי רפואה טלפונית, מציעים דרך נוחה ויעילה לקבל טיפול רפואי. הם יכולים לשמש למגוון מטרות, החל מקבלת ייעוץ רפואי ראשוני ועד לניהול מחלות כרוניות.


יתרונות של שירותי בריאות דיגיטליים

ישנם מספר יתרונות לשירותי בריאות דיגיטליים:

  • נוחות: ניתן להשתמש בשירותים אלו מכל מקום ובכל זמן, מה שהופך אותם לנוחים במיוחד עבור אנשים שגרים באזורים מרוחקים או שיש להם סדר יום עמוס.

  • יעילות: שירותים אלו יכולים לחסוך זמן ומאמץ, מכיוון שהם מאפשרים לקבל טיפול רפואי מבלי לצאת מהבית.

  • גמישות: שירותים אלו מציעים מגוון רחב של אפשרויות, כך שניתן להתאים אותם לצרכים האישיים של כל אדם.

השפעה על ישראל

ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בתחום שירותי הבריאות הדיגיטליים. נכון לשנת 2019, מעל 93% מהישראלים מחזיקים בטלפון חכם, מה שהופך את האוכלוסייה ליעילה במיוחד לקבלת שירותים אלו.

משבר הקורונה האיץ את השימוש בשירותי בריאות דיגיטליים בישראל. לפי סקר שנערך על ידי משרד הבריאות, מספר האנשים שנעזרים ביישומונים רפואיים גדל פי שלושה במהלך שנת 2020.

 

1. האפליקציה של Apple בשיתוף הממשל בארה"ב וה CDC

אפל בשותפות עם כוח המשימה של הבית הלבן Coronavirus ומשרד הבריאות והשירותים האנושיים בארה"ב, כולל המרכזים לבקרת מחלות ומניעה (CDC) - פיתוח אפליקציה ואתר אינטרנט המדריך את האמריקאים בסדרת שאלות על בריאותם וחשיפתם כדי לקבוע אם עליהם לבקש טיפול בתסמיני COVID-19. הכלי מספק המלצות CDC על השלבים הבאים כולל הדרכה על התרחקות חברתית ובידוד עצמי, כיצד לעקוב מקרוב אחר הסימפטומים, המלצות על בדיקות ומתי לפנות לספק רפואי.
 

ההשקה הזו היא תגובה ישירה לקריאתו של הנשיא טראמפ לגישה של כל אמריקה ותעזור לאמריקאים להקפיד על הנחיות CDC ובידוד עצמי להגביל את ההדבקה של הקורונה 

 

 

 

 

2. האפליקציה של ארגון הבריאות העולמי – WHO

OpenWHO היא פלטפורמת העברת הידע האינטראקטיבית של ארגון הבריאות העולמי (WHO) המציעה קורסים מקוונים לשיפור התגובה למצבי חירום בריאותיים לתחומים רבים של מחלות וזיהומים ובימים אלו בעיקר במחלת הקורונה. OpenWHO מאפשר לארגון ולשותפיו העיקריים להעביר ידע מציל חיים למספרים גדולים של מגיבים מהחזית.

אפליקציית OpenWHO, כוללת הרצאות ווידאו קצרות ומגוון קורסים ושיתופי פעולה בין מרפאות ומכוני מחקר ברחבי העולם. 

האפליקציה מיועדת בעיקר לעובדי שירותי הבריאות ומקבלי ההחלטות, והיא גם מקור מידע למי שנפגע מהתפרצויות מחלות ומצבי חירום בריאותיים.

ערוץ COVID-19 באפליקציה מספק משאבי למידה בשש השפות הרשמיות של ארגון הבריאות העולמי (ערבית, סינית, אנגלית, צרפתית, רוסית וספרדית) לאנשי מקצוע בתחום הבריאות, מקבלי ההחלטות והציבור להתפרצות הקורונה.



 

 

3. המגן

המגן היא אפליקציה של משרד הבריאות בישראל, שמאפשרת לדעת אם היית בקרבת חולי קורונה.
האפליקציה מצליבה בין היסטוריית המיקום של המכשיר שלך, לבין נתוני מיקום החולים המעודכנים של משרד הבריאות. במידה והתגלית כי היית בקרבת חולה קורנה, האפליקציה תשלח אליך התראה על האירוע והמלצה להשאר בבידוד.


המגן זמינה בחמש שפות: עברית, ערבית, אנגלית, רוסית ואמהרית.

 

 

4. Corona app

אפליקציית נוספת של משרד הבריאות היא  CoronApp . מדובר באפליקציית מידע שבנויה כרשת חברתית שיתופית, המאפשר צ'אט עם נציגי משרד הבריאות וקופות החולים. 

האפליקציה מכילה מידע מרוכז, וכן הדרכה לאופן ההתגוננות בפני וירוס הקורונה, הודעות ועדכונים שוטפים ישירות מחמ"ל משרד הבריאות, מסלולי חשיפה לקורונה, דיווח על בידוד בית, הדרכה לגבי אופן השהייה בבידוד וקהילות לתמיכה וחיזוק החוסן.
 

 

 

5. אפליקציות של קופות החולים לייעוץ אונליין

לכל קופות החולים ישנן אפליקציות חינם שמאפשרות ללקוחותיהם לקבל טיפולים, וכן מרשמים לבעיות בריאותיות מתמשכות שאינן מצבי חרום. האפליקציות זמינות הן לאייפון והן לאנדרואיד, וניתן לקבוע באמצעותן תורים ולחדש מרשמים. 

 

 

6. ZOOM

האפליקציה המזוהה ביותר עם הצורך התקשורת חזותית בעולם בו נכפה עלינו הבידוד החברתי. 
האפליקציה הורדה בשבועות האחרונים ע"י מאות מיליוני משתמשים ברחבי העולם והיא תלווה את רובינו בשבועות ובחודשים הרובים לצורך פגישות משפחתיות ועסקיות וכן ללמידה מרחוק. השירות ניתן כיום בחינם, אף לאור ההצלחה כנראה שהמודל העיסקי ישתנה בקרוב והיא תתחיל לשלב פרסומות ו/או לגבות דמי מנוי.


 

 

7. Wolt

WOLT היא אפליקציה שפותחה בהלסינקי והיא פועלת כבר ב-12 ערים בעולם, ביניהן בודפשט, קופנהגן, אתונה, ורשה ופראג. את המשלוחים בתל אביב השיקו ממש בימים האחרונים והם פועלים על בסיס הזמנות מהאפליקציה שמאפשרת לכם, לאחר הרשמה, לעשות הזמנה ממספר לא קטן של בתי אוכל בתל אביב שעד היום כאמור, לא סיפקו שירות משלוחים.
למחפשי העבודה בתקופת הקורונה והחל"ת , הצמיחה בשירותי המשלוחים העלתה צורך באלפי שליחים חדשים. אבל השמועות אומרות שכרגע כבר לא מחפשים יותר שליחים וכי רשימת ההמתנה ארוכה מאד.


 

 

בין אם יש לכם שאלות עם בריאותכם, או אם אתם חווים בעיות בריאותיות, או שאתם פשוט מעוניינים לשמור על מסלול החיים "נורמלי" בעידן הקורונה, ישנן אפליקציות מידע ושירות רבות שמאפשרות לעשות הרבה מהדברים שעשינו קודם, אבל קצת אחרת...